Old Number 5 Logo
Old Number 5 Tattoo Parlour

Högkvalitativ tatuering i en trivsam och hygienisk miljö.
Fredsgatan 5, 17233 Sundbyberg
08-303 555
info@oldnumberfive.com
Följ oss

FAQ & SKÖTSELRÅD

Allt du någonsin undrat över.
Och lite till.
HUR BOKAR JAG EN TID?

Det är enkelt att boka tid hos oss på Old Number 5 Tattoo Parlour. 

Du kan både ringa, maila eller komma förbi oss i studion. Väljer du att kika ner i studion så är den bästa tiden att komma kl 15:00, då vi brukar ha en paus i arbetet vid den tiden. 

När du gör en bokning hos oss så tar vi en deposition på 1500kr, som du sedan har tillgodo till din sittning, eller din sista sittning vid större projekt. 

 Vi tar inte emot några bokningar utan erlagd deposition.  

HUR BETALAR JAG DEPOSITIONEN?

Det går bra att betala din deposition med Swish eller så tar vi även kontanter på plats i studion. 

Depositionen återbetalas ej och förfaller vid avbokning, missad tid, ombokning med mindre än 48h varsel eller fler än en ombokningar av din tid. 

VAD HÄNDER OM JAG BEHÖVER BOKA OM MIN TID?

Om du behöver boka om din tid så gör det senast 48h innan din sittning, ombokningar med kortare varsel än 48h kommer att kräva en ny deposition.

VAD KOSTAR EN KONSULTATION?

Vi tar inte betalt för några konsultationer, men det kan vara bra att kontakta studion innan du kommer förbi, för att säkerställa att den tatuerare du vill prata med är tillgänglig när du är på plats.

EFTERVÅRD

Det är väldigt viktigt att ta väl hand om din nya tatuering under hela läkningsprocessen. 

Vi gör självklart vårat bästa för att ge dig all den information och kunskap du behöver för en god läkning, men när du väl har lämnat studion så är det du som har ansvar för din tatuerings välmående.  

Det finns mycket motsägelsefull information på internet om vad som är rätt och fel sätt att läka en tatuering, men i slutändan så är det DIN kropps sätt att läka som bestämmer vad som är bästa sättet för just dig att ta hand om din tatuering

De råd som vi ger i studion är väl beprövade metoder i branschen och är anpassade efter de flesta hudtyper. 

För enkelhetens skull (och för att det är lätt hänt att du glömmer eftervårdslappen när du lämnar studion) så kan du bara klicka på fliken ”eftervård” här på vår hemsida för att få all information du behöver. 

Om du behöver behöver mer information angående eftervård av din tatuering så är du alltid välkommen att kontakta studion per telefon eller mail. 

VANLIGA FRÅGOR

Hur gammal måste man vara för att tatuera sig?

Du måste vara 18år gammal för att tatuera dig. 

Vi tatuerar inte minderåriga och du bör kunna visa upp en giltig ID handling för att styrka din ålder. 

Men om jag är under 18år med förälders tillstånd, får jag tatuera mig då?

Nej, vi gör inga undantag. 

HUR MYCKET KOSTAR EN TATUERING?

Det är flera faktorer som avgör priset på en tatuering, tex storlek, placering och detaljrikedom. Priset vi ger är alltid ett estimat och en tatuering kan även ta längre tid än planerat pga faktorer som tex hudtyp och smärtkänslig kund. 

Vi tar betalt per motiv/sittning och har en start/minimikostnad på 1500kr. 

Det går bra att betala med Swish eller kontant. 

HUR FÅR JAG ETT PRISFÖRSLAG

Det absolut bästa sättet att få ett så korrekt prisförslag som möjligt är att komma förbi studion för en konsultation med någon av våra tatuerare. 

Men vi förstår att det inte alltid är möjligt och då är det bästa alternativet att höra av sig per mail och inkludera följande punkter. 

 1. Idé till motiv, det är alltid bra att skicka med lite referensbilder som vi kan kika på. 
 2. Storlek, det behöver inte vara ett exakt mått, men bara så vi får ett hum om vad det handlar om, typ ”hälften så stor som en iPhoneX” eller ”något större än en snusdosa”. 
 3. Var på kroppen som tatueringen ska placeras, skicka gärna med en bild på ytan som ska tatueras oxå. Priset på en tatuering varierar beroende på var på kroppen den placeras, då vissa ställen är mer svårtatuerade än andra. 
 4. Om du vill ha färg eller gråskala

 Det är i stort sett omöjligt att ge ett prisförslag över telefon, så om du vill diskutera tatueringsmotiv med oss, kika gärna förbi studion eller hör av dig via mail. 

HAR NI DROP-IN TIDER?

Jajemensan, det har vi!

Men lediga tider varierar mellan de olika tatuerarna i studion, så det är alltid en bra idé att ringa eller maila studion innan du kommer förbi för att vara säker på att det finns tillgänglighet.

GÖR NI PIERCING?

Nej, vi utför ingen piercing och säljer inte heller några piercingsmycken.

FÅR JAG TA MED EN KOMPIS?

Det är helt ok om du vill ha med dig en polare som känslomässigt stöd, men ta inte med hela gänget bara. Kompisar får inte följa med in till tatueringsytan, men är välkomna att hänga kvar i studion under sittningen.

För att göra det till en angenäm upplevelse för både dig som kund, och oss som tatuerare, så följer här lite
råd och regler kring själva tatuerandet:
 • Se till att vara utvilad, mätt och nyduschad innan sittningen.
 • Desinficera händerna varje gång du går in på, eller lämnar, behandlingsytan.
 • Vi håller stenhårt på hygienen i studion. Så se till att röka, gå på toaletten och utföra övriga behov innan vi sätter igång. Skulle du behöva lämna behandlingsytan så kommer vi tvätta rent och klä in tatueringen i skyddsfilm. 
 • Endast tatuerare och kund får vistas på behandlingsytan.
 • Känner du dig yr eller illamående så är det viktigt att du säger till i god tid!
 • När tatueringen är klar så klär vi in den i en skyddande plastfilm.
 • Efter 2-3 timmar kan du lossa  på plasten och försiktigt tvätta med varmt vatten och en mild, parfymfri tvål (t.ex. Lactacyd).
 • ”Klappa” tatueringen torr med en ren handduk. 
 • Tvätta tatueringen morgon och kväll med tvål.
 • Därefter smörjer du in den med ett tunt lager Helosan eller Bepanthen (salva och tvål hittar du på apoteket). Se till att alltid ha rena händer när du smörjer in tatueringen!
 • Klia eller riv absolut inte på skorpan. Se till att kläder inte skaver mot tatueringen.
 • Undvik sol, bad och bastu i minst 2 veckor efter tatueringstillfället.
 • Vid större tatueringar så kan det underlätta att sätta ny plastfilm på tatueringen, som du sover med de två första nätterna. Det är då väldigt viktigt att tatueringen är ren och torr innan den plastas in, detta för att förhindra bakterier från att gro under plasten. Plasten tas sedan av följande morgon och tatueringen tvättas av. När du plastar in tatueringen så ska den INTE smörjas in.
 • Kom gärna ner och visa upp tatueringen när den läkt klart.